سمعک ساری با مدیریت دکتر فاطمه مرتضوی ادیولوژیست نمونه شهرستان ساری

فیلتر سمعک

فیلتر سمعک سمعک ساری

فیلتر سمعک که به آن وکس گارد نیز گفته می‌شود به‌عنوآن‌یکی از قطعات جانبی سمعک به شمار می‌رود که در نحوه عملکرد و سلامتی این وسیله نقش بسیار مهمی دارد.

فیلتر سمعک در حقیقت یک قطعه کوچک پلاستیکی است که ازلحاظ شکل ظاهری مانند لوله هست که یک سمت آن باز و سمت دیگر آن‌یک توری پلاستیکی و یا فلزی قرار دارد.

فیلترها باید پس از مدتی استفاده تعویض شوند. به‌طورکلی فیلتر سمعک بانام‌های مختلفی شناخته می‌شود که برخی از آن‌ها عبارت‌اند از:

  • محافظ جرم سمعک
  • جرم‌گیر سمعک
  • واکس گارد سمعک
  • وکس گارد سمعک
  • توری سمعک

منظور از تمامی نامه‌ای درواقع همان فیلتر سمعک است، اما معمولاً به‌صورت تخصصی‌تر به آن وکس گارد می‌گویند.

فیلتر سمعک سمعک ساری

وظیفه فیلتر سمعک چیست؟

محل قرار گرفتن فیلتر روی ورودی بلندگو یا رسیور خواهد بود. وظیفه فیلتر سمعک آن است که از وارد شدن جرم و ترشحات گوش به قسمت بلندگو پیشگیری کند.

فیلترها به‌گونه‌ای ساخته شدند که هیچ تغییری را در صدای سمعک ایجاد نخواهند کرد، اما مانع از ورود جرم و ترشحات به داخل سمعک خواهند شد.

تعویض به‌موقع و منظم وکس گارد علاوه بر این‌که طول عمر سمعک را افزایش می‌دهد از خراب شدن آن نیز جلوگیری می‌کند.

یکی از مهم‌ترین دلایل خراب شدن سمعک سوختن و معیوب شدن بلندگوی آن است که بیشترین علت آن نیز عدم تعویض به‌موقع فیلتر سمعک و نظافت آن هست.

تمیز کردن فیلتر و تعویض زودهنگام آن از خراب شدن مکرر سمعک جلوگیری خواهد کرد.

انواع فیلتر سمعک

امروزه شرکت‌های زیادی تولیدکننده سمعک هستند که هر یک از این برندها یک فیلتر مخصوص به خود را تولید کرده و در ساخت سمعک‌ها مورداستفاده قرار می‌دهند. به‌عنوان‌مثال فیلترهای سمعک‌های زیمنس زیرمجموعه‌ای از سمعک رک ستون و am  است که از یک نوع هستند. شرکت‌هایی مانند فوناک و یونیترون نیز از فیلترهای فوناک استفاده می‌کنند.

وکس گاردها در دو سایز کوچک و بزرگ تولید می‌شوند. فیلترهای کوچک به‌منظور محافظت از قسمت ورودی بلندگوهای سمعک‌های رایت و فیلترهای سایز بزرگ به‌منظور محافظت از دهانه ورودی سمعک‌های داخل گوشی و یا نامرئی استفاده می‌شوند. البته این موضوع همیشه صادق نیست و ممکن است گاهی اوقات نیز برعکس شود.

توری فیلتر ممکن است پلاستیکی و یا فلزی باشد. برخی از این توری‌ها نیز دارای خاصیت نانو بوده و برخی دیگر معمولی هستند. همان‌طور که گفتیم فیلتر سمعک به‌منظور پیشگیری از وارد شدن جرم و ترشحات گوش است، اما این قطعه می‌تواند از ورود آب درون گوش نیز جلوگیری کند.

بیشتر بخوانید:  سمعک مچی

درگذشته فیلترها به‌صورت دریچه‌ای تولید می‌شدند اما در حال حاضر به‌صورت یک‌بارمصرف و تعویضی ساخته می‌شوند.

هر بار که مشاهده کردید جرم گوش روی فیلتر جمع شده و فیلتر مسدود گردیده حتماً باید آن را تعویض کنید.

ازآنجایی‌که خرید یک سمعک که جدید ممکن است برای شما هزینه زیادی را به دنبال داشته باشد بهتر است با تعویض به‌موقع فیلتر مراقبت از آن طول عمر سمعک خود را افزایش دهید.

اهمیت تمیز نگه‌داشتن گوش

اگر شما عزیزان از سمعک استفاده می‌کنید حتی باوجود فیلتر درون سمعک نیز باید به تمیز کردن گوش‌های خود اهمیت بدهید و این موضوع را جدی بگیرید.

برخی از اجزای سمعک ترشح جرم گوش را افزایش می‌دهند که این امر ممکن است انسداد خراب شدن سمعک و برخی مسائل دیگر را در پی داشته باشد.

اگر به‌موقع گوش‌های خود را تمیز نکنید جرم در مجرای گوش شما جمع می‌شود. تجمع جرم گوش علاوه بر این‌که خراب شدن فیلتر و سمعک را به دنبال دارد موجب کاهش شنوایی ایجاد عفونت و درد گوش نیز خواهد شد.

گاهی اوقات ادیولوژیست ‌ها تصور می‌کنند که مشکلات ایجادشده در شنوای فرد به دلیل خرابی سمعک است درحالی‌که به علت تجمع جرم گوش هست بنابراین باید به تمیز کردن گوش‌های خود اهمیت زیادی بدهید.

طبق تحقیقات انجام‌شده به‌طورکلی می‌توان گفت که حدود ۶۰ الی ۷۰ درصد خرابی سمعک‌ها مربوط به جمع شدن موم درون گوش هست.

فیلتر سمعک سمعک ساری

سیستم حفاظتی در برابر جرم گوش

همان‌طور که توضیح دادیم مراقبت صحیح از فیلتر و سمعک در افزایش طول عمر آن نقش مهمی خواهد داشت. تجمع جرم گوش موجب می‌شود که فرد با چالش‌های زیادی در کار کردن سمعک مواجه شود. به همین دلیل محققان و تولیدکنندگان تصمیم گرفتند که فیلتر سمعک را به‌منظور مراقبت از بلندگوی آن در برابر جرم گوش تولید کنند.

میزان مراقبت و نگهداری شما از سمعک رابطه مستقیمی با مدت‌زمان بهره‌وری سمعک و کاهش هزینه‌های اقتصادی خواهد داشت. تمیز کردن سمعک موجب می‌شود که فرد بتواند صداهای اطراف خود را با بالاترین سطح کیفیت بشنود.

به شما دوستان عزیز توصیه می‌کنیم که هنگام خرید سمعک حتماً به فیلتر و سیستم حفاظتی آن در مقابل موم و یا جرم گوش توجه ویژه‌ای داشته باشید. پس از خرید سمعک درباره نظافت و نحوه تمیز کردن و تعویض فیلتر سمعک حتماً با فروشنده صحبت کرده و اطلاعات کاملی را کسب کنید.

چرا باید فیلتر سمعک را تعویض کنیم؟

روزانه مقدار بسیار زیادی جرم و رطوبت در گوش تمامی انسان‌ها تولید می‌شود. این ترشحات در نحوه عملکرد سمعک و همچنین سلامتی آن آثار مخربی خواهند داشت.

بیشتر بخوانید:  تعرفه بیمه‌های سمعک

فیلتر سمعک از رسیدن جرم گوش به قسمت‌های مختلف سمعک جلوگیری کرده و از خراب شدن اجزای مختلف آن جلوگیری می‌کند.

فیلتر سمعک همانند فیلتر سایر لوازم و تجهیزات با قرار گرفتن در معرض مواد و ترشحات مختلف دچار انسداد می‌شود و به همین علت به تعویض سریع و به‌موقع نیاز دارد.

زمان بین تعویض دو فیلتر به دو عامل ژنتیک و سطح تولید موم و یا جرم در گوش بستگی خواهد داشت. فرد با اطلاعاتی که کسب کرده می‌تواند زمان دقیق تعویض فیلتر را با توجه به شکل ظاهری وکس گارد تشخیص بدهد.

زمان تعویض فیلتر سمعک

هنگامی‌که فرد کم‌شنوا تغییراتی را در شنوایی خود احساس کند باید فیلتر را تعویض نماید. معمولاً ماهی یک‌بار این تعویض انجام خواهد شد.

تجمع جرم در فیلتر سبب کاهش انتقال صدا و درنهایت کاهش کیفیت آن خواهد شد. برای انسان‌های سالم نیز که از سمعک استفاده نمی‌کنند جرم گوش با مسدود نمودن مجرای گوش از انتقال اصوات به پرده جلوگیری نموده و به همین جهت فرد با افت شنوایی مواجه می‌شود.

برای توقف تولید موم گوش راهی وجود نخواهد داشت. واردکردن اجسام خارجی درون گوش می‌تواند میزان ترشح موم را افزایش بدهد. تشخیص زمان صحیح تعویض فیلتر و نظافت آن بسیار مهم است.

نحوه تعویض فیلتر سمعک

به‌طورکلی باید گفت که شکل ظاهری و طراحی فیلترها در برندهای مختلف تقریباً مشابه یکدیگر هست.

در تمامی وکس گاردها یک میله پلاستیکی نازک و باریک وجود خواهد داشت که در یک سمت آن فیلتر سفید جدید را مشاهده می‌کنید و سمت دیگر آن نوک‌تیز خواهد بود.

با قرار گرفتن نوک‌تیز میله درون وکس گارد قدیمی، میله به آن متصل خواهد شد زمانی که شما میله را از سمعک جدا کنید آن وکس گارد قدیمی به آن متصل شده و از سمعک جدا خواهد شد.

در مرحله بعد باید با سمت دیگر میله وکس گارد یا فیلتر جدید را در سمعک بگذارید. اگر دقت و مهارت شما خوب باشد می‌توانید تعویض فیلتر سمعک را به‌راحتی و آسانی انجام دهید.

به شما عزیزان پیشنهاد می‌کنیم که اگر با نحوه تعویض فیلتر سمعک آشنایی ندارید به کلینیک شنوایی سنجی ساری یا سایر کلینیک‌های شنوایی‌سنجی مراجعه کنید تا افراد متخصص فیلترها را برای شما تعویض کنند. شما می‌توانید با مشاهده فیلم‌های آموزشی به‌راحتی فیلترها را تعویض کرده و از رفتن به کلینیک‌های شنوایی‌سنجی معاف شوید.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

دیدگاهتان را بنویسید