سمعک ساری با مدیریت دکتر فاطمه مرتضوی ادیولوژیست نمونه شهرستان ساری

تنظیم و تحویل سمعک

Hearing aid adjustment in sari

بعد از مرحله خرید سمعک و قالب گیری آن توسط مراکز شنوایی‌سنجی، نوبت به تحویل سمعک می‌رسد. عموماً سمعک‌های مختلف با مدل‌های آنالوگ و دیجیتال از مراحل مختلفی برای تنظیم استفاده می‌کنند. به عبارتی برای استفاده راحت از سمعک، باید تنظیمات پردازشی صدای سمعک، به‌صورت اصولی انجام گردد. در این زمان استفاده راحت و بدون ناراحتی از سمعک برای فرد کم‌شنوا، ایجاد می‌شود.

 

مراحل تنظیم سمعک

در تجویز سمعک، پزشک مربوطه با انجام روش‌های مختلف ارزیابی شنوایی، می‌کوشد علت کم‌شنوایی فرد را بررسی نماید. نتایج این ارزیابی، می‌تواند متخصص را برای تجویز سمعک به فرد مطمئن سازد. بعد از تجویز سمعک، عموماً قالب گیری اهمیت زیادی دارد.

قالب گیری سمعک، توسط مراکز شنوایی‌سنجی با استفاده از متریال های باکیفیت انجام می‌شود. در این مرحله، مشخص می‌شود که فرد کم‌شنوا از چه نوع سمعک می‌تواند استفاده نماید. عموماً با قالب گیری، می‌توان در انتخاب سمعک مناسب و کاربردی اقدام نمود.

سمعک‌های قالب گیری شده، در مراحل بعد تحویل فرد کم‌شنوا می‌شود. در این مرحله نحوه استفاده از سمعک و همچنین آشنایی با تنظیمات سمعک به فرد آموزش داده می‌شود.

تنظیم و تحویل سمعک

جلسه تنظیم و تحویل

در جلسه تحویل سمعک، عموماً ابتدا روش‌هایی استفاده از محصول که باید توسط فرد مصرف‌کننده، انجام گیرد، بیان می‌شود. روش‌های تمیزکاری و نحوه نگهداری از سمعک، جزو مهم‌ترین اطلاعات دریافتی فرد کم‌شنوا در این جلسه می‌باشد.

اطلاع از ساعات استفاده این محصول در طول روز، می‌تواند در پروسه عادت کردن به سمعک نقش مهمی داشته باشد. در روزهای اول، سمعک باید کمتر از پنج ساعت مورداستفاده قرار بگیرد. ساعات کوتاه مصرف سمعک، سبب استراحت پردازنده‌های شنوایی گوش می‌شود. همچنین فرد در هجوم صدای بالا و نویز بیشتری قرار نمی‌گیرد. در صورت استفاده طولانی‌مدت از سمعک در روزهای ابتدایی، وقوع سردرد و حالت تهوع امری طبیعی است.

سمعک‌هایی که دارای باتری جداگانه می‌باشند، باید در نگهداری از آن دقت زیادی صورت بگیرد. چون امکان گم‌شدن باتری به علت کوچک بودن سایز آن‌ها وجود دارد. سمعک‌هایی که دارای باتری لیتیومی می‌باشند، بهتر است بیش‌ازحد در شارژ باقی نمانند تا کیفیت باتری حفظ گردد.

بیشتر بخوانید:  نکاتی برای عادت کردن به سمعک

آموزش نحوه جاگذاری انواع باتری در داخل سمعک و همچنین نحوه خاموش و روشن شدن آن، موارد بسیار مهمی هستند که در ابتدا برای فرد مصرف‌کننده بیان می‌گردند. درصورتی‌که اطلاع کاملی از این موارد وجود نداشته باشد، فرد می‌تواند به‌صورت نادرست از محصول استفاده نماید. استفاده نادرست طول عمر محصول را کاهش داده و منجر به خرابی آن می‌شود.

تنظیم و تحویل سمعک در ساری

نحوه تنظیم سمعک

تنظیم سمعک و نحوه پردازش عملکرد آن، بستگی به میزان شنوایی فرد دارد. سمعک‌ها بر اساس میزان شنوایی فرد تنظیم‌شده و می‌تواند توانایی لازم را برای افزایش فرکانس صدای جمع‌آوری‌شده از محیط به دست بیاورند.

تنظیم سمعک‌های آنالوگ به‌صورت دستی انجام می‌گیرد. شنوایی‌سنج بر اساس میزان قدرت شنوایی فرد، با تنظیم دکمه‌های موجود روی سمعک، فرکانس معینی از صدا را برای سمعک تنظیم می‌کند. تنظیم سمعک‌های دیجیتالی با استفاده از کامپیوتر انجام می‌شود. کاهش و افزایش فرکانس صدا کاملاً بر اساس نرم‌افزارهای کامپیوتری انجام می‌گیرد.

در این جلسه، فرد کم‌شنوا باید با شنوایی‌سنج در جهت تنظیم درست سمعک همکاری نماید. چون شنیدن صداهای واضح توسط فرد انجام می‌شود؛ بنابراین با انجام تنظیمات و قرار دادن سمعک در گوش، فرد کم‌شنوا باید اطلاعات زیادی را در اختیار شنوایی‌سنج قرار دهد. این اطلاعات شامل شنیدن صداهای محیط، شنیدن انواع نویز و همچنین نوع صدای دریافتی از سمعک می‌باشد. با درمیان گذاشتن این اطلاعات با شنوایی‌سنج، می‌تواند در جهت تنظیم عالی و باکیفیت سمعک، نقش فعالی داشت.

تعداد جلساتی که برای تنظیم و تحویل  در نظر گرفته می‌شود، می‌تواند دو یا سه جلسه باشد؛ اما درصورتی‌که امکان استفاده درست از سمعک برای فرد وجود نداشته باشد، مراجعه به مرکز شنوایی‌سنجی، اقدامی مهم می‌باشد. با مراجعه به این مراکز، تنظیم دوباره سمعک توسط شنوایی‌سنج انجام می‌شود تا راحتی استفاده از سمعک ممکن گردد.

بیشتر بخوانید:  آیا سرماخوردگی باعث کم شنوایی می‌شود؟

تنظیم و تحویل سمعک فوری

مراحل تنظیم سمعک با کامپیوتر

شنوایی‌سنج با تنظیم ابتدایی فرکانس‌های سمعک روی کامپیوتر، می‌تواند استفاده از سمعک دیجیتالی و هوشمند را میسر سازد. درصورتی‌که تنظیم موردنظر نتوانسته است به شنیدن صدای دلخواه بیانجامد، فرد کم‌شنوا می‌تواند به‌صورت خودمحور در تنظیم آن اقدام می‌کند. برنامه‌های زیادی به‌صورت اندروید برای تنظیم فرکانس‌های سمعک طراحی‌شده‌اند. با نصب این برنامه‌ها و افزایش و کاهش فرکانس‌های مختلف آن، می‌تواند به تنظیمی اصولی دست‌یافت. افراد می‌توانند این برنامه‌ها را روی سیستم کامپیوتر و یا گوشی‌های اندروید داشته باشند و به‌راحتی از آن بهره ببرند.

مراحل بعد از تجویز سمعک

فرد کم‌شنوا بهتر است در جلسات تنظیم اولیه ، سؤالات خود را پیرامون نحوه استفاده از آن بیان نماید. این سؤالات می‌تواند کاربری راحت سمعک را منجر گردد.

بعد از اتمام جلسات موردنظر، استفاده از سمعک مجاز می‌باشد. فرد کم‌شنوا باید در محیط‌های آرام مانند منزل و اتاق‌خواب از سمعک استفاده نماید. استفاده از سمعک در روزهای ابتدایی در مکان‌های آرام و خلوت، بسیار مهم و ضروری می‌باشد. این مورد می‌تواند سبب راحتی تعامل فرد کم‌شنوا با سمعک باشد.

درصورتی‌که به استفاده از سمعک در خانه عادت کردید، بهتر است حدود یک الی دو ساعت در محیط‌های بیرون از منزل، از سمعک بهره بگیرید. این مورد برای شنیدن صداهای محیط و نویز، بسیار اهمیت دارد.

شنیدن صداهای محیط و پارازیت دار در بیرون از محیط منزل، می‌تواند سبب اذیت شدن فرد کم‌شنوا شود. لذا برای عادت کردن به این صداها نیز از روش خاص استفاده می‌شود. در این روش زمان کوتاه برای استفاده از سمعک انتخاب می‌شود. رفته‌رفته به زمان استفاده از سمعک در محیط‌های بیرونی افزوده می‌شود.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

دیدگاهتان را بنویسید