سمعک ساری با مدیریت دکتر فاطمه مرتضوی ادیولوژیست نمونه شهرستان ساری

تجویز سمعک

best clinic Hearing aid prescription

تجویز سمعک در مراکز شنوایی‌سنجی با استناد به روش‌های مختلف انجام می‌گیرد. روش‌هایی که برای تجویز سمعک انجام می‌شود، توسط وزارت بهداشت تعیین‌شده است. اجرایی شدن آن توسط مراکز شنوایی‌سنجی انجام می‌گیرد.

تجویز سمعک

انواع مراحل تجویز سمعک

افرادی که قدرت درک گفتار افراد را ندارند و در شنیدن صدای آهسته و درک آن عاجز هستند، مبتلابه کم شنوایی می‌باشند. این افراد برای شنیدن صدای محیط و افراد، از سمعک کمک می‌گیرند؛ اما تهیه سمعک و استفاده از آن تحت شرایط معینی انجام می‌گیرد.

امروزه تجویز سمعک توسط مراکز شنوایی‌سنجی انجام می‌شود. به عبارتی دکتر متخصص گوش و حلق و بینی با بررسی شرایط بدنی بیمار و معاینه، در صورت تشخیص کم شنوایی، او را به مرکز ادیولوژیسیتی ارجاع می‌دهد. این مرکز همواره با توجه به برگه ارجاع پزشک و مطالعه شرح‌حال بیمار، آزمون‌های مختلفی روی بیمار انجام می‌دهد.

این آزمون‌ها همواره در تعیین میزان کم شنوایی گوش بیمار مؤثر هستند. آزمون‌ها به‌صورت کاملاً تأییدشده از وزارت بهداشت می‌باشند. لذا اتکا به نتایج آن‌ها، امری مهم و اطمینان‌بخش می‌باشد.

آزمون‌ها در چندین مرحله انجام می‌گیرد. دو آزمون ابتدایی با وسیله‌ای کوچک و پزشکی برای مشاهده قسمت داخلی گوش، انجام می‌پذیرد. شنوایی‌سنج با مشاهده داخل گوش، اطمینان لازم را از انواع مشکلات ویژه نظیر زخم، عفونت و… به دست می‌آورد.

در آزمون سوم، از اتاقک شنوایی استفاده می‌شود. فرد با تنها ماندن در اتاقک کوچک، از شنیدن صداهای محیط بیرونی عاجز می‌ماند. سپس با استفاده از یک هدفون، می‌تواند با شنیدن صداها، واکنش خود را اعلام دارد. شنوایی‌سنج از طریق مشاهده واکنشات فرد، نتایج آزمایش را به‌صورت کامپیوتری ثبت می‌کند.

بیشتر بخوانید:  آیا سرماخوردگی باعث کم شنوایی می‌شود؟

در آزمون سوم، استفاده از الکترودهای ویژه برای تست میزان صدمه به اعصاب گوش صورت می‌گیرد. در این آزمون نیازی به واکنش فرد نیست. کامپیوتر با داده‌های دریافتی، می‌تواند نتایج را نموداری در اختیار افراد قرار دهد.

بعد از انجام آزمون‌های اعمال‌شده، نوبت به انتخاب سمعک و قالب گیری می‌رسد. قالب گیری نیاز به سپری کردن مراحل مختلف دارد. با قالب گیری می‌تواند سمعک منتخب را به‌راحتی در داخل گوش قرارداد و از آن استفاده نمود.

عموماً مرحله آخر، مرحله تنظیم سمعک می‌باشد. تنظیم سمعک بر اساس میزان شنوایی با استناد به تست اعصاب ارزیابی شنوایی انجام می‌شود. شنوایی‌سنج، با تنظیم این محصول، می‌تواند استفاده از سمعک را متناسب باقدرت شنوایی فرد بیمار، امکان‌پذیر سازد.

تجویز سمعک

مراکز شنوایی تجویز سمعک در ساری

مراکز شنوایی‌سنجی که دارای پیشرفته ترین دستگاه‌های ارزیابی شنوایی می‌باشند، قادر به تجویز سمعک عالی هستند. این مراکز با بهره‌گیری از روش‌های نوین ارزیابی شنوایی و اطلاع از کارایی عالی سمعک‌های جدید، راهنمای خوبی برای خرید و تهیه سمعک می‌باشند.

تمامی مراحل تجویز انواع سمعک، بهتر است توسط یک مرکز شنوایی‌سنجی انجام بگیرد. در این صورت هزینه خرید سمعک به‌طورکلی کاهش می‌یابد. همچنین فرد در راستای تهیه این محصول، کمترین دردسر و اتلاف وقت را خواهد داشت.

تجویز سمعک در کودکان

برای دریافت سمعک کودکان، والدین باید در انتخاب مرکز شنوایی‌سنجی خوب دقت ویژه‌ای داشته باشند. مرکز شنوایی‌سنجی که برای کودکان، فعالیت ارزیابی را انجام می‌دهد، باید در کنار داشتن تجهیزات پیشرفته برای ثبت آزمون، رفتار مناسبی نیز با کودکان داشته باشد.

کودکان در همراهی با شنوایی‌سنج برای انجام آزمون‌ها، کمترین فعالیت رادارند. ازاین‌رو استفاده از تجهیزات پیشرفته با تکنولوژی خاص، برای این امر استفاده می‌شود. در ارزیابی شنوایی کودکان، فقط کافی است کودک در حالت سکون و یا خوابیده روی تخت دراز بکشد. الکترودهای نصب‌شده روی صورت کودک، می‌تواند تست شنوایی را به‌راحتی انجام دهد.

بیشتر بخوانید:  سمعک بلتون

اما قالب گیری برای کودکان می‌تواند با مشکلاتی همراه باشد. اگر سن کودک کمتر از پنج باشد، والدین باید بیشترین فعالیت را در آرام نگه‌داشتن کودک برای قالب گیری گوش انجام دهند. قالب اعمال‌شده روی گوش کودکان، باید بدون دست زدن خشک شود.

در مرحله تنظیم و تجویز انواع سمعک نیز والدین می‌توانند با شنوایی‌سنج مربوطه، هماهنگی‌های لازم را برای فراگیری طرز استفاده از محصول داشته باشند. درصورتی‌که از سمعک هوشمند برای کودکان استفاده می‌شود، والدین می‌توانند تنظیمات فرکانسی آن را در خانه انجام دهند. با تغییرات اعمالی فرکانس روی برنامه‌های اندرویدی سمعک، بهبود شنوایی کودکان را انجام می‌دهند.

تجویز سمعک در ساری

بسیاری از مراکز شنوایی‌سنج، برای ارائه خدمات مناسب، با بیمه‌های مختلف دولتی و غیردولتی، همکاری می‌کنند. در این صورت استفاده از تعرفه‌های بیمه برای تهیه سمعک و هزینه ارزیابی شنوایی انجام می‌گیرد. متقاضیان با این روش، رضایت بالایی را از مراجعه به مراکز شنوایی‌سنجی و دریافت خدمات آنان به دست می‌آورند.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

دیدگاهتان را بنویسید